Airbrush tanning

Airbrush tanning är ett sätt att få en jämn och fin solbränna, ofta på en specialiserad salong. Du kan räkna med en mycket jämn och fin ”solbränna” och de du möter kommer att tro att du varit på semester. Airbrush tanning går att utföra på hela kroppen eller bara på vissa delar, t.ex. ansiktet. Rätt utfört går resultatet inte att skilja från en riktig solbränna och givetvis är airbrush tanning helt riskfri till skillnad mot vanlig solning där du utsätter dig för UV-strålning.

Vid en spray tanning sprutar man huden med en vätska som bland annat innehåller DHA. DHA är helt ofarligt och är det som vanligtvis används i ”brun-utan-sol”-produkter. Det reagerar med det yttersta cellagret på huden och bildar då en gyllenbrun färg.

Airbrush tanning för hemmabruk

Förr var det endast på skönhetssalonger du kunde utföra en airbrush tanning men idag finns det för hemmabruk för en överkomlig penning. Ett exempel är ”Rio Celebrity Airbrush Tanning” som är en bärbar eldriven kompressor som används för ”tanning”. Du kan spraya din kropp och ansikte endast på ett par minuter. En annan tillverkare är ”Get Air Tan Professional” som fungerar på liknande sätt.

Fler metoder om att bli brun utan sol kan du läsa om här!

För den som vill ha en enklare men billigare produkt finns spraytan i form av sprayburkar.